Implant dentar rapid – Dinţi într-o zi

Implant dentar rapid – Dinţi într-o zi

Dinţii lipsă pot compromite sănătatea generală a cavităţii bucale, determinând o suprasolicitare a dinţilor vecini, afectând structura osoasă de susţinere. În plus, punţile şi coroanele tradiţionale sunt nu numai incomode, dar nici nu pe deplin funcţionale. Implanturile dentare sunt o opţiune. Datorită implantologiei, pacienţii pot obţine restaurări de durată ale dinţilor. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinţilor naturali. Acestea sunt fixate direct în maxilarul pacientului, încât oferă un suport stabil şi sigur pentru dinţii înlocuitori.

În ziua montării implantului, se administrează un anestezic local în zona de tratament înainte de a începe operaţia. Pacienţii care doresc un confort suplimentar şi calm în timpul procedurii pot opta pentru analgo-sedarea superficială anestezică.

Metoda clasică de implant dentar
După ce pacientul este pregătit pentru implant, se face o incizie în gingia pacientului pentru a expune osul de dedesubt. Folosind instrumente speciale, se creează apoi o cavitate în os şi se introduce implantul din titan. În cele din urmă, gingia este suturată (cusută) şi urmează o perioadă de vindecare de 4-6 luni, în care implantul de titan se sudează natural de os, creând o bază sigură şi puternică pentru dintele înlocuitor. După integrarea osoasă a implantului dentar, medicul va ataşa un dinte artificial, special creat, de implant. Dinţii înlocuitori pot fi cimentaţi, înşurubaţi sau mobili, în funcţie de preferinţele pacientului.
Dezavantajul metodei clasice este reprezentat de timpul necesar începând cu prima zi de tratament până în clipa în care se aplică coroana de ceramică.
O metodă nouă de implant dentar presupune evitarea tuturor acestor inconvenienţe prin aplicarea unei tehnici ultra-moderne care reprezintă o noutate în România – “DINŢI ÎNTR-O ZI”. Avantajul acestei tehnici este reprezentat de factorul psihologic – seara pacientul pleacă cu dinţii în gură.
Majoritatea pacienţilor pot beneficia de această metodă – atât cei care au de înlocuit un dinte cât şi cei care vor restaurări complete.
Implantul dentar rapid (“Dinţi într-o zi”) este o metodă indicată în special pacienţilor care suferă de parodontoză.
Acest tratament presupune o pregătire minuţioasă a pacientului pre-operator. Pacientul este supus intervenţiei operatorii dimineaţa, când se inserează implanturile. Pe parcursul zilei se prelucrează dinţii în laborator asfel încât seara pacientului I se fixează noua dantură pe implanturile inserate în aceeaşi zi.
Deşi pare o intervenţie de mare amploare (extracţia dinţilor existenţi, chiuretaj, inserarea implanturilor, amprentă şi la sfârşitul zilei fixarea lucrării provizorii), totul se poate face o singură dată fără a mai fi necesară o reintervenţie. Organismul este supus unei intervenţii şi unei recuperări o singură dată.

 

În cazul implantul dentar rapid (“Dinţi într-o zi”) este importantă colaborarea în echipă – este necesară o sincronizare perfectă, iar pregătirea specialiştilor în acest scop se face numai în străinătate.
SURSA: http://www.saptamanamedicala.ro/articole/Implant-dentar-rapid—Dinti-intr-o-zi.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *